— PIZZA —

  Pizzu pečeme v průměru

Ø32 cm nebo MAXI PIZZU v průměru

Ø 45cm.

Tradiční recepty, jen ty nejlepší italské ingredience. Jsme specialisté na výrobu poctivé italské pizzy. Těsto na pizzu, která vám přistane na talíři, si děláme sami. Dbáme na to, aby všechny suroviny byly vždycky čerstvé. Jedině tak totiž zůstanou šťavnaté a jejich chuť plně vynikne.

60 ) Pizza Pane

pizza spirálky s bazalkovým pestem a parmazánem

75,- Kč

61) Pizza chléb

chléb s bazalkovým pestem, vhodné jako příloha, k salátům

45,- Kč

Rajčatový základ                      


  Ø 32 cm /45cm

62) Margherita

rajčatové sugo, mozzarella, čerstvá bazalka

99,- Kč / 159,-Kč

63) Šunková

rajčatové sugo, mozzarella, výběrová šunka od kosti

115,- Kč / 184,-Kč

64) Salámová

rajčatové sugo, mozzarella, Milano (italský salám)

129,- Kč / 206,-Kč


65) Sýrová

rajčatové sugo, mozzarella, niva, parmazán, mascarpone

139,- Kč / 222,-Kč

66) Quattro Stagioni

rajčatové sugo, mozzarella, 1/4 šunka, 1/4 žampiony, 1/4 špenát s česnekem a kuřecím masem, 1/4 salám

139,-Kč / 222,-Kč


67) Mexicana

rajčatové sugo, mozzarella, Milano (italský salám), pancetta (italská slanina), kukuřice, cibule, feferonky

155,- Kč / 249,-Kč

68) Rukolová

rajčatové sugo, mozzarella, rukola, parmská šunka, sušená rajčata, parmazán

149,- Kč / 239,-Kč

69) Capricciosa

rajčatové sugo, mozzarella, šunka, žampiony, artyčoky, olivy

149,-Kč / 239,-Kč

70) Hawai

rajčatové sugo, mozzarella, šunka, ananas

125,- Kč / 199,-Kč

71) Pepperoni

rajčatové sugo, mozzarella, Milano (italský salám), feferonky

119,- Kč / 189,-Kč

72) Paradiso

rajčatové sugo, mozzarella, Milano (italský salám), kukuřice, hermelín

139,- Kč / 222,-Kč

73) Vegetariana

rajčatové sugo, mozzarella, špenát, paprika, kukuřice, artyčoky

134,- Kč / 214,-Kč

00) Špenátová

rajčatové sugo, mozzarella, kuřecí maso, špenát, česnek

139,-Kč / 222,-Kč

79) Specialle Komenda

rajčatové sugo, mozzarella, pancetta (italská slanina), V'enticina (pikantní salám), vepřová panenka, černé olivy, paprika

169,- Kč / 269,-Kč

02) La Fantazie

rajčatové sugo, mozzarella, pancetta (italská slanina), listový špenát, kukuřice, niva

149,- Kč / 239,-Kč

03) Funghi

rajčatové sugo, mozzarella, žampiony

105,- Kč / 169,-Kč

04) Piccante

rajčatové sugo, mozzarella, Milano (italský salám), pancetta (italská slanina), niva, sladké chilli

165,- Kč / 269,-Kč

Smetanový základ


74) Sýrová crema

smetana, mozzarella, niva, parmazán, mascarpone

145,- Kč / 232,-Kč

76) Bolzano

smetana, mozzarella, kuřecí maso, niva, rajčata, parmazán

149,- Kč / 239,-Kč

77) Brusinková

smetana, mozzarella, šunka, vepřová panenka, hermelín, brusinky

159,- Kč / 254,- Kč

78) Tuňáková

smetana, mozzarella, čerstvá rajčata, cibule, tuňák

135,- Kč / 219,-Kč

01) Paradiso Crema

smetana, mozzarella, pancetta (italská slanina), šunka, kukuřice, hermelín

149,- Kč / 239,-Kč

05) Prosciutto Crudo

smetana, mozzarella, parmská šunka, parmazán

145,- Kč / 232,-Kč

Krabice na pizzu 

10,- Kč  / 20,-Kč

Přídavky na pizzu

špenát, feferonky, žampiony, ananas, kukuřice, olivy , 

cibule, rajče, paprika, mascarpone, rucolla                        15,- Kč


výběrová šunka, pancetta (italská slanina)                       20,- Kč                            

Milano (italský salám), tuňák, artyčoky, mozzarela, 

kuřecí maso, parmezán, niva, hermelín                             25,- Kč                         

prosciutto, vepřová panenka, sušená rajčata                    30,- Kč

Česnekové okraje                                                                 zdarma 

Historie pizzy

Předchůdce dnešní pizzy připravovali již starověcí egypťané v podobě jednoduchých plochých koláčů. Od nich je časem převzali Římané. Název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z neapolského dialektu italštiny. Označovaly se jím pečené placky z kynutého těsta, na které se kladly další ingredience. Již na konci 17. století vznikaly první pizzerie. V 18. století se začalo s přidáváním rajčat a tím vlastně vznikla pizza v podobě jak ji dnes známe.

Jedna z nejznámějších pizz - Margherita se zrodila v Neapoli v roce 1889. Nedlouho předtím sjednocená Itálie chtěla uctít královnu Margheritu, která ji navštívila, a tak místní kuchtík vymyslel pizzu v italských národních barvách: červené (rajče), zelené (bazalka) a bílé (sýr).

O další rozvoj pizzy se postarali italští přistěhovalci v Americe, kam si své technologie přinesli s sebou. Pizzu Margherita pekli s mozarellou a oregánem. Postupem času ji začali připravovat nikoli v peci, ale na pánvi, a její forma se do roku 1945 přizpůsobila americkému fast food stylu. První oficiální americká pizza měla název Chicago-Style a pochází z roku 1943.

V roce 1948 se začalo prodávat první předpřipravené pizza-těsto. V 50. až 60. letech se v Americe stala pizza standardním fast food jídlem vedle hot dogu a jablečného koláče.

V roce 1957 přinesli bratři Celentanovi na trh první zmrazenou pizzu a tím napomohli masivnímu tažení mražených polotovarů v obchodech. Rozšířil se i její sortiment a v témže roce byl proveden první spotřebitelský test různých druhů pizzy.